TPG Community

Get online support

FTTB Service Issue - Speed gone way down

SOLVED Go to solution
Highlighted
Level 2
Level 2

I live in West Perth and have FTTB. Usual speeds we get are great (from a test done in the past):

 

https://www.speedtest.net/result/6778203646 - Almost a 100 download and 40 up...

 

But recently it has slowed to a crawl. I just tested it now: http://www.speedtest.net/result/7913230960 - <10 down (upload is still at 30). The 10 down is better than it has been in the last couple of days.

 

Is there a service issue? Or have more people jumping on the network slowed it down?

 

Is there any trouble shooting I can do on my end?


Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Moderator

Hi @hr,


Welcome to the community!

 

I ran initial tests on your connection and it shows your service is getting a passing speed on the line, no dropouts reported and currently connected for 1week 2d 17h 11m

 

I recommend to perform a power cycle on your modem/router for 2-3mins, by doing this your connection to our network will be refreshed then try to run another speed test.

 

Let me know how it will go.

 

Cheers!

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Level 2
Level 2

Using another speed test service (feels more like this in usage...):

 

speedt - Google Search 2018-12-28 11-07-23.png

Highlighted
Moderator

Hi @hr,


Welcome to the community!

 

I ran initial tests on your connection and it shows your service is getting a passing speed on the line, no dropouts reported and currently connected for 1week 2d 17h 11m

 

I recommend to perform a power cycle on your modem/router for 2-3mins, by doing this your connection to our network will be refreshed then try to run another speed test.

 

Let me know how it will go.

 

Cheers!

View solution in original post

Highlighted
Level 2
Level 2

Did the trick, the good ol' switch off and back on again.

 

 

Thanks!