TPG Community

Get online support

FTTC NBN with fortigate with vlan2 PPPoE no internet access from LAN

SOLVED Go to solution
Highlighted
Level 2

Hi 

 

I just want to ask if there anyone had any problems connecting to TPG NBN via PPPoE vlan2 tagged working with any sort of fortigate firewall device? My problem is after entered all correct details to fortigate device and I can see the connectiong auth established getting WAN IP all that when trying browse nothing works can't even PING outside, tried look through firewall policys and policy route all seems to be correct what I'm missing?? anybody got any experience with this? 

 

NBN-----Fortigate 30E |-----LAN 

                                       | ----Ubquiti AC

                                       | ----Archer VR1600v

edit "lan"
set vdom "root"
set ip 192.168.1.99 255.255.255.0
set allowaccess ping https ssh http fgfm fabric
set type hard-switch
set explicit-web-proxy enable
set stp enable
set role lan
set snmp-index 4
next
edit "vlan2"
set vdom "root"
set mode pppoe
set explicit-web-proxy enable
set device-identification enable
set role wan
set snmp-index 60
set username "username@tpg.com.au"
set password ENC gZp3wh46
set mtu-override enable
set mtu 1472
set interface "wan"
set vlanid 2
next
end

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Level 2

nvm sorted issue with FortiguardDDNS requires adding interface vlan2 into is settings and Explicit Web Proxy enabled.

View solution in original post

1 REPLY 1
Highlighted
Level 2

nvm sorted issue with FortiguardDDNS requires adding interface vlan2 into is settings and Explicit Web Proxy enabled.

View solution in original post