TPG Community

Get online support

Archer 1600v keeps dropping internet connection

Highlighted
Level 1c

Hi,

 

I am having the same issue as many others on this forum that my Archer 1600v drops internet connection for anywhere between 30 seconds to 5-10 minutes. It happens at about 20-40 minute intervals and doesn't seem to be due to anything specific. I have tried to change around the wifi channels on both the 5g and 2.4g and it doesn't change anything. I have auto reboot set to 3 days.

 

The connection comes back if I restart the router. When it goes out, the NBN box is fine with all lights on and my PC, laptop and phone all connect to the network, I just can't get any internet connection. When checking the Archer, all lights are still on ecept the internet and Phone 1 lights.

 

You might not be able to find my router using my details since it's set up in my flatmates name, but I'm happy to provide our details privately.

 

Cheers,

Sam

1 REPLY 1
Highlighted
Moderator

Hello samuelthel,
Thank you for your message and for being a part of the TPG Community.
For verification purposes can you please send me a private message (PM) by clicking on my name and provide the following information:
• Username
• Full Name
• Full Address
• D.O.B.
• Telephone No.
I will reply ASAP on receipt of the above.
Regards
PeterW
How To Private Message within the TPG Community:
https://community.tpg.com.au/t5/Welcome/How-do-I-private-message-PM-in-the-community/m-p/4093#M45
My TPG app for IOS and Android - https://www.tpg.com.au/download