TPG Community

Get online support

Annoying Download Speed Drops - Ryde Area

SOLVED Go to solution
CUZ11N
Level 4

Annoying Download Speed Drops

Using Ethernet direct to modem, same issue on WIFI too

Very frustrating boot cycling both nbn box and modem  helps for about 10 minutes

Then it drops and rises every couple minutes.

 

Firmware Version:0.1.0 0.9.1 v5006.0 Build 200810 Rel.53181n Hardware Version:Archer VR1600v v2

no errors are detected on the modem

Find attached screenshots 

 

Thanks for all help...

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
CUZ11N
Level 4

Thank you @Shane and  @Ahra_G

 

Technician (Joe) came out, and did a thorough check of all the equipment, very happy with the service..

Fault turned out to be in the NBN box out in the nature strip in front of the house.

Water log and corrosion in the splitter (i think that's what it was called).

He replaced it with a new one and all seems to be running well (8+ hrs so far).

 

Once again thank you for all help

Keep Safe

Peter..

View solution in original post

5 REPLIES 5
Shane
Moderator

Hi @CUZ11N ,

 

Thanks for raising this to us, I ran an initial test to the service and I can confirm an issue is affecting with the service. This has been raised to our Engineering Team for investigation. Expect an update from one of our Engineers via SMS or Phone call.

Let us know should you require further assistance.

 

Regards,

 


@CUZ11N wrote:

Annoying Download Speed Drops

Using Ethernet direct to modem, same issue on WIFI too

Very frustrating boot cycling both nbn box and modem  helps for about 10 minutes

Then it drops and rises every couple minutes.

 

Firmware Version:0.1.0 0.9.1 v5006.0 Build 200810 Rel.53181n Hardware Version:Archer VR1600v v2

no errors are detected on the modem

Find attached screenshots 

 

Thanks for all help...

 


 


@CUZ11N wrote:

Annoying Download Speed Drops

Using Ethernet direct to modem, same issue on WIFI too

Very frustrating boot cycling both nbn box and modem  helps for about 10 minutes

Then it drops and rises every couple minutes.

 

Firmware Version:0.1.0 0.9.1 v5006.0 Build 200810 Rel.53181n Hardware Version:Archer VR1600v v2

no errors are detected on the modem

Find attached screenshots 

 

Thanks for all help...

 


 

CUZ11N
Level 4
Thanks for that @Shane
Will keep you posted once we solve it.
CUZ11N
Level 4

try to post logs not showing up here for some reason

 

issue still on going, home phone won't register too

Ahra_G
Moderator

Hi @CUZ11N, I believe a tech appointment is already booked on Monday, 27 September 2021 between 8:00 AM - 12:00 PM. 

 

Please ensure that you or someone or is present during the visit. 

 

You may respond to the SMS sent by our Engineering Team for direct assistance. 

 

 

Regards,

Ahra_G

CUZ11N
Level 4

Thank you @Shane and  @Ahra_G

 

Technician (Joe) came out, and did a thorough check of all the equipment, very happy with the service..

Fault turned out to be in the NBN box out in the nature strip in front of the house.

Water log and corrosion in the splitter (i think that's what it was called).

He replaced it with a new one and all seems to be running well (8+ hrs so far).

 

Once again thank you for all help

Keep Safe

Peter..

View solution in original post