Activation Issue

Highlighted
Level 1c
Earlier today I received a text fro TPG saying that I was required to connect my modem. I followed the setup instructions. However, my NCD power light is the only solid blue light. The second light flashes blue for 30 seconds, the stops and flashes red for a few seconds before flashing blue again for about 30 seconds. This loop continues all the time. The DSL & LAN light are both off. Also, obviously, the internet light on my router is off.
4 REPLIES 4
Highlighted
Moderator

Hi @Caracas 


Thanks for your query!


Let me have a look for you, and I will get back to you ASAP.


There is also a new ''TPG Mobile APP'' to help you with various trouble shooting and account issues, via a mobile phone app.
https://www.tpg.com.au/download


Regards,
David_M

Highlighted
Moderator

Hi @Caracas 

 

I can see your NBN-FTTC 100/40 install is progressing.
You need to do some of the install yourself.

 

You will need to UNPLUG ALL exisitng phones/modems, and setup the new NCD + MODEM to the socket where the previous internet worked, if known.

Pay attention to the 4x blue lights on the NCD once completed.

If you still can not get at least 2x solid blue lights, let us know and we will need to raise a fault ticket.

 

You may check the setup guide that we've created for NBN-FTTC here.

https://community.tpg.com.au/t5/Broadband-Internet/NBN-Fibre-to-the-Curb-FTTC-Setup-Guide/m-p/7856#M...

 

Regards,
David_M

Highlighted
Level 1c
Hi David_M. I have already done all that.
Highlighted
Moderator

Hi @Caracas 

 

I have escalated this on to our activations teams and someone will call you back ASAP with 24hrs to help resolved it.

It sounds like it will be an NBN issue and may need to arrange an NBN tech to come to your premises if we cant resolve it remotely.

 

Thanks,