TPG Community

Ask, answer and talk about our products

ADSL Latency Spikes/Patchy Connectivity

Level 1

Hello, as detailed in this thread over on whirlpool I have been having constant issues with my ADSL2 connection randomly being patchy/slow/laggy.

 

I've tried all the usual tricks with a different router, line length to the wall, router firmware, different cables etc and it's still a problem. We've less than a KM from the exchange.

ADSL attenuation/noise stats are strong, when trying to run a speed test I either get my usual 14-16mb/s or cannot connect at all.

 

Line Stats: 

Link Rate	19133 Kbps	1020 Kbps
Line Attenuation	12.5 dB	6.1 dB
Noise Margin	5.8 dB	10.2 dB

Tracert when the issue occurs:

C:\Users\Joe>tracert www.tpg.com.au
Tracing route to www.tpg.com.au [203.26.27.38]
over a maximum of 30 hops:
1    10 ms    4 ms        1 ms  192.168.0.1
  2  1439 ms  1650 ms  1704 ms  10.20.25.25
  3  1574 ms  1688 ms  1664 ms  syd-apt-ros-agr11-be-11.tpgi.com.au [203.219.196.193]
  4  1722 ms  1890 ms  2288 ms  203.29.134-15.tpgi.com.au [203.29.134.15]
  5  2405 ms  2478 ms    63 ms  www.tpg.com.au [203.26.27.38]

Tracert literally a 4 mins later when it goes away

C:\Users\Joe>tracert www.tpg.com.au
Tracing route to www.tpg.com.au [203.26.27.38]
over a maximum of 30 hops:
1     1 ms     1 ms     1 ms  192.168.0.1
  2    17 ms    15 ms    15 ms  10.20.25.25
  3    17 ms    18 ms    15 ms  syd-apt-ros-agr11-be-11.tpgi.com.au [203.219.196.193]
  4    14 ms    15 ms    15 ms  203.29.134-15.tpgi.com.au [203.29.134.15]
  5    16 ms    19 ms    15 ms  www.tpg.com.au [203.26.27.38]

TPG account name is same as this username. Getting super annoyed, NBN is apparently coming soon and I thinking about changing provider.

2 REPLIES 2
Highlighted
Moderator

Hi joeruello

 

Welcome to TPG Community! 

 

We're sorry to learn that you were experiencing issues with the connection. I was able to locate the account and have seen that the issue has now been escalated to our Engineering Team. They are still assessing the case and checking all the tests that you sent.

 

They will be in touch as soon as an update becomes available. 

 

Let us know if we can be of further assistance. 

 

 

Thank you. 

Moderator

Good day,  joeruello

 

I believe that you were able to speak with the assigned Engineer and was advised that the issue might be a possible network traffic/dataflow issue. 

 

The Engineer has also sent the email instructions in which you can directly reply to. 

 

Feel free to let us know if we can be of further assistance. 

 

 

Thanks!