TPG Community

Get online support

Upload Speed on Archer VR1600v Suddenly Became Extremely Slow Today

SOLVED Go to solution
andreas
Level 2

Today suddenly I am experiencing extremely slow upload speed on my NBN50.

 

The problem started to get noticable with any uploading data or sending emails taking too long and eventually failing with errors.

 

Running speed test consistenly showing the upload speed is always around 0.01Mbps.

Extremely Slow Upload Test ResultsExtremely Slow Upload Test Results

Back when it was normal like when ran speed test on 30th June the upload speed was consistent around 10.6Mbps:

chrome_DjQQSdVMxv.png

 

Even for uploading these images it is just impossible with current TPG connection I have to resort to use backup connection from my phone.

 

I tried resetting the routers by turning off and on repeatedly but problem still prevails.

 

I have also made sure bandwith control in Archer VR1600v is disabled but that's not helping either.

 

Is there any issue in the TPG infrastructure?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
andreas
Level 2

Upload speed is now fine, obviously over time it got resolved by itself and typically this happens to a temporary network/infrastructure related issue:

 

image_2021-07-05_221110.png

 

View solution in original post

1 REPLY 1
andreas
Level 2

Upload speed is now fine, obviously over time it got resolved by itself and typically this happens to a temporary network/infrastructure related issue:

 

image_2021-07-05_221110.png

 

View solution in original post