TPG Community

Ask, answer and talk about our products

TPG NBN with Orbi RBR50V2

Highlighted
Level 1a
Hi,
I recently got a Netgear router Orbi RBR50V2, and trying to set up with TPG NBN.

Previously TP-Link router was working fine with TPG NBN modem.

After I connect Orbi router, I was able to connect to Orbi wifi, detect connected cable from modem. But I'm stuck on the step of connecting to internet, I am able to use mobile phone app to setup PPPOE with TPG username (username@tpg.com.au) and password, but never get through that step.

Any suggestions on that?
3 REPLIES 3
Moderator

Hi @Showen,

 

Welcome to the community!

 

We do not have a interface of your modem/router page, I would love to help and give it a try.

 

Can you post a screen shot of the modem/router page on this thread?  Also, what type of NBN connection do you have?

 

To better understand the situation, PM us your account details (Username/Customer ID together with the address on file).

 

Cheers!

Level 1a

I managed to solve the issue, just for people who might also get stuck with the setup, following are some tips:

  1. Netgear Orbi app is pretty much useless for setting up the router, instead use the web version via http://orbilogin.com/ when connecting via Orbi wifi.
  2. Need to add VLAN setting in the router, so log in to http://orbilogin.com, then go ADVANCED -> Advanced Setup -> VLAN / Bridge Settings (the last one) ->  Enable VLAN / Bridge group -> Enable VLAN ID "2"  (same value as my previous router setup) -> tick Port2
  3. Use noPassword as the password for the router setup. (question for TPG, really curious why??)
  4. Also use the web version to setup the Orbi satelite.
Moderator

Hi @Showen 

 

Thanks for keeping us in the loop and for the detailed instructions. If I may suggest though, it would be great if you can inform the community the type of NBN connection you're using so everyone can have an idea as to what technology the instructions can be applied to.

 

As for the authentication, in order for it to work, you need to have the correct TPG username and the port / AVC ID allocated by NBNCo should match our records.

 

Regards.
Will