TPG Community

Get online support

Your newly installed broadband equipment is waiting to be automatically configured

Level 1

Hi,

 

My new NBN plan got connected on Monday, my new router arrived today.

 

The router has been plugged in for 5 hours and I am still receiving the 'Your newly installed broadband equipment is waiting to be automatically configured' message on my wi-fi connected devices.

 

I've tried restarting and resetting and to no avail.  I tried to call the technical support line and was waiting for over 30 minutes and the call was never answered, I'm beyond exasperated.  I do not have an ethernet cable to connect my laptop to the router.

 

Can you please help.

1 REPLY 1
Moderator

Hi @samimorrison,

 

Welcome to TPG Community!

 

We have located the account using your community details. We can see that your router is not connecting to our server and you may need to manually configure its settings.

 

This support link may help you configure the router : https://www.tpg.com.au/support/nbn/setup/modem_support

1. Select the type of Router and Model. For TP Link C1200, please select the right Operating System as well.

2. Click View and you will be redirected to a PDF File.

3. Look for "Configuring Router". This will guide you in manually configuring the router settings by the use of your TPG username and account password.

If you need further assistance, please PM us your best contact number and most convenient time to receive a call so we can have a specialist contact you for assistance.

 

Thank you.