TPG Community

Get online support

Can use my Hauwei HG659 from FTTB for my NBN connection?

SOLVED Go to solution
DK20191111
Level 3

Hi There,

 

the rounter Hauwei HG659 was from my TPG-FTTB plan few years ago,

I have now moved to a new address, and only NBN is available

 

now the TPG NBN is installed, they gave me the TP-link rounter come with plan,

but i feel the previous HG659 rounter is more stable 

 

Question is when i plug the HG659 it said internet is connected in the router's front page, (the internet light is also ON in the router itself)

but then another page showing:

"Your newly installed broadband equipment is waiting to be automatically configured."

"You do not need to do anything just now, but if this message stays for more than 30 minutes try rebooting the modem/router and waiting a few minutes. If this message continues to persist, you should contact the Helpdesk of your Internet service provider."

it just can't connect to the internet.

 

is the this router competitble to NBN? and if so, any setting required?

is there any login required (there was a pre-set login in the router fttbacs@tpgacs)

 

Thanks

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
DK20191111
Level 3

hi david 

 

I've tried many times, still not working

 

BUT finally i found

 

it is not @TPG.com.au

it is @the preset domain name

once I user my username@the preset domain It worked immediately....

 

View solution in original post

4 REPLIES 4
david64
Level 11

Hi @DK20191111 . You can configure the new router yourself. The settings are PPPoE (already set), your username with @tpg.com.au and password. If you are not on FTTP, you need to set VLAN ID=2 (possibly already set). 

Does the HG659 work on the new connection?

DK20191111
Level 3

hi David, thanks for your reply,

it did not work

it looks like the user name and passwork not matching?

the same username and passwork i tried few time which is able to login to the tpg website

so there should be no any typo issue

 

 

david64
Level 11

@DK20191111 . What type of NBN connection do you have now?

Does the HG659 work on the new connection as is?

If you did factory reset on HG659, you have to redo the setup as above.

The username and password is the one you use for the TPG website.

If you have an NBN box, what lights are on?

 

On the new router, what are its settings?

DK20191111
Level 3

hi david 

 

I've tried many times, still not working

 

BUT finally i found

 

it is not @TPG.com.au

it is @the preset domain name

once I user my username@the preset domain It worked immediately....

 

View solution in original post