TPG Community

Get online support

I reset my modem and now my internet doesnt work

SOLVED Go to solution
Highlighted
Level 1c
today i reset my modem, and after the reset it on my laptop whenever i tried to connect to the wifi it would redirect me to a page that read “Your newly installed broadband equipment is waiting to be automatically configured” it said to wait 30 mins and the wifi should work like usual but it’s been 4 hours and it’s still showing the same page please help
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Level 8

Is the wifi light or the 2.4G and 5G lights on?

Does your laptop detect the networks?

Can you connect to either one? Wifi password is on the modem.

View solution in original post

11 REPLIES 11
Highlighted
Level 8

If you pressed the reset button, you should login (admin/admin) to the modem configuration to check the settings, mainly username and password and maybe some others that were provided in TPG's notification.

Highlighted
Level 1c
how do i do that
Highlighted
Level 8

You can try power cycling your modem to see if it completes the auto config process.

If it doesnt come back on with the ''internet light'', you can try a manual configuration.

 

Please find an attached link for a guide to help you configure your modem.

If yours is not VR1600, procedure will be similar.

 

https://community.tpg.com.au/t5/Modems-and-Devices/How-to-set-up-your-TP-Link-VR1600v-modem/m-p/709#...

 

Highlighted
Level 1c
the internet thing flashes green after i turn it off and on but the problem persists thanks for replying by the way
Highlighted
Level 8

So, the internet light is on for a moment and goes off?

Is the DSL light (next to internet) on or off? It needs to be on first.

What are the lights on the nbn connection box if you have one?  

Highlighted
Level 1c
sorry for the late reply it stays on all green, but nothing works, i tried to do the thing with the ip, but since there’s no internet connection it won’t work
Highlighted
Level 8

Have you tried using your laptop connected by cable?

This will verify that most everything is working.

You can try the speed test on TPGs home page.

Highlighted
Level 1c
i don’t have an ethernet cable
Highlighted
Level 8

Is the wifi light or the 2.4G and 5G lights on?

Does your laptop detect the networks?

Can you connect to either one? Wifi password is on the modem.

View solution in original post