TPG Community

Get online support

Unable to see a website

SOLVED Go to solution
Highlighted
Level 2

I am trying to access a website http://www.clkgenealogy.id.au/ and am getting nothing when going through TPG, but I can see it on my phone (although too small) which is through ALDIMobile.

I have read the article https://community.tpg.com.au/t5/Featured-Articles/Troubleshooting-Browsing-Issues-on-Specific-Webpag...

and have the following information Annotation 2020-10-14 073922.jpg

Any ideas where to go next?

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Level 9

Hi Chris.

It might take another day or so for the other website ip address to filter through to TPG.

Else, you could try changing the Preferred DNS in your router to 8.8.8.8 (Google) - this is probably easier. If there is an alternate address shown, leave it as is.

Or make the same change on your PC. For Windows, in the properties of the ethernet card, in TCP/IPv4, select Use the following DNS server addresses. 

View solution in original post

4 REPLIES 4
Highlighted
Level 9

Hi coolgarra.

Is this the first time you have tried to access this website? Or has it just stopped working?

Can you try a different browser on PC?

Else, change   http  to  https  in the website name.

If the Windows 10 tracert is via TPG, then TPG knows about it.

 

There could be another web site involved:

clarklawrencegenealogy.000webhostapp.com

which TPG can't find.

Highlighted
Level 2

Hi David

It's only new (he created it yesterday), and yes I have even tried the hosting site url (which also didn't work).

 

I'm using Chrome on my PC, but have also tried (without success) using Brave and Edge.

 

Changing to https didn't work.

 

I guess the Tracert is via TPG as that's how I'm accessing the internet.

 

Quite a conundrum.

 

Cheers

Chris

Highlighted
Level 9

Hi Chris.

It might take another day or so for the other website ip address to filter through to TPG.

Else, you could try changing the Preferred DNS in your router to 8.8.8.8 (Google) - this is probably easier. If there is an alternate address shown, leave it as is.

Or make the same change on your PC. For Windows, in the properties of the ethernet card, in TCP/IPv4, select Use the following DNS server addresses. 

View solution in original post

Highlighted
Level 2

Thanks David! I did the DNS change, and now (after a few hours of waiting), the page is coming up!

Cheers

Chris