TPG Community

Get online support

Your newly installed broadband equipment is waiting to be automatically configured

Highlighted
Level 1b

thank you, PM'd

Highlighted
Moderator

Thank you for sending your contact details via PM, @mrpino3066.

 

We'll arrange a call from our Tech team between 12:30PM - 1:30PM today.

 

BasilDV

Highlighted
Moderator

Hi @mrpino3066,

 

We understand that our Tech team has been in touch and guided you on how to configure the router.

 

We can detect that the internet is already working after the call.

 

Should you require further assistance, please let us know.

 

BasilDV

Highlighted
Level 1c

Hi mods,

 

I set up my modem yesterday evening, however, I'm having the same problem.

 

"Your newly installed broadband equipment is waiting to be automatically configured"

 

Can you please advise?

 

Thankyou

Highlighted
Moderator

Hi @Sir_java,

 

Welcome to the Community!

 

From what I can tell, your service is already installed, but it was just taking some time for the router to automatically configure on its own. I have refreshed the connection to see if that will do the trick and it did. Your router is already connected to our server and you should be able to go online at this point.

 

Let me know if you still require further assistance.

 

Regards,

Will

Highlighted
Level 1b
Hello
I'm having the same issue. I reset my modem, my devices won't connect and I'm getting this message.
Thanks
Krysten
Highlighted
Moderator

Hi @krystenmcg1

 

Welcome to TPG Community!

 

When the you reset the router, the settings will go back to its default.

 

If the device won't reconnect automatically, then you need to reconfigure the router in order to get the internet working.

 

You may use the instructions here as a guide.

 

Let us know if you need further assistance.

 

BasilDV

Highlighted
Level 1b
The same thing happened to me, someone plz help
Highlighted
Moderator

Hi @bobbilltran,

 

Welcome to the community!

 

We're sad to know that you're having issue with your newly installed service. We'd like to confirm if you have you done following the troubleshooting given above.

 

Regards,

Highlighted
Level 1b
I can't manually configure it, my laptop doesn't have an Ethernet port, are there any other way?